warning: Creating default object from empty value in /srv/web/silicon.hr/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

SGI ICE X

SGI ICE X sustav najveći je InfiniBand cluster sustav na svijetu koji može udovoljiti potrebama i najzahtjevnijih radnih procesa. Sustav je izgrađen na Intel Xeon E5 procesorima te je njegova infrastruktura gotovo pet puta gušća od infrastrukture njegova prethodnika, SGI ICE 8400 sustava.


SGI InfiniteStorage Server 3500

SGI ISS3500 je all-in-one storage server namijenjen HPC i enterprise aplikacijama. Sustav uključuje najnoviju generaciju Intel dual-socket procesora kako bi osigurao punu kompatibilnost s x64 aplikacijama. Kompatibilnost je moguća kroz razne standardne storage protokole, uključujući iSER, iSCSI, NFS i CIF.

SGI UV

Altix UV linija proizvoda proširena je novim modelom. Uz dosadašnje modele, Altix UV 100 i Altix UV 1000, od danas se na tržištu nalazi i Altix UV 10 - rješenje sa 4 jezgre, idealno za raznolike potrebe tehničkog računarstva i poslovnih aplikacija.

SGI Octane III

Prvo osobno superračunalo, SGI Octane III, donosi neusporedive performanse, enegretsku učinkovitost i jednostavnost korištenja u svakom uredu. Svojim tihim radom, lakoćom upravljanja te minimalnim zahtjevima za održavanje lako se prilagođava standardnom uredskom okruženju.

SGI InfiniteStorage 6120

SGI InfiniteStorage 6120 je prikladan za pohranu podataka kod mješovitih zahtjeva. Namjena sustava je rad s aplikacijama koje zahtjevaju veliku propusnost podataka velikog kapaciteta, odnosno rad s velikim datotekama (do 2GB/s) ali i za rad gdje je potreban veliki IOPS za rad s datotekama manjeg kapaciteta (do 30.000 IOPS).

13. HrOUG konferencija

hroug2008

Silicon Master d.o.o. i ove godine sudjeluje kao pokrovitelj HrOUG konferencije. 13. HrOUG konferencija održati će se u Rovinju, 14.-18. listopada 2008. Očekuje se da će konferenciju posjetiti 600 sudionika, a kroz 3 konferencijska dana odvijati će se 125 različitih aktivnosti.